Forskellige retter passer til forskellige drinks

Mad og drikke

Planlægger du at skulle holde en middag og går du op i, at den skal være af en anden kvalitet end den daglige spaghetti med kødsovs, er det en god ide at afstemme jeres drikke varer med maden.

Mad og drikkevarer komplementerer hinanden og fremhæver hver især hinanden, hvis der er foretaget det rigtige valg.

I Danmark er der tradition for, at når det drejer sig om mad og alkohol, er det typisk en form for vin, rød, hvid, rose eller hvis det går vildt for sig champagne. Hvis der ikke drikkes øl til maden. Vil at prøve en cocktails udfordres dine smagssanser på en hel anden måde end de tidligere har været og der opnås en hel anden smagsoplevelse.

Cocktails til mad er en overset drink

Normalt i Danmark går man på BartenderBar for at få en cocktail, før eller efter maden, men ifølge de professionelle bartendere er kombinationen af mad og cocktails en overset drink. Ved at tage udgangspunktet i maden og bruge den til at kreerer en cocktail, ender du ikke bare med at højne madoplevelsen, men du ender også med at flytte på gæsternes grænser for, hvad der er muligt og ikke muligt. Som bartender er det ikke sjovt at lave den samme cocktail igen og igen, men hvis man som restaurant kombinere de 2, ender man ud i noget der er sjovt og spændende for alle partnere.

Hvis du gerne vil være bedre til at lave cocktails: Lej en bartender til cocktailkursus.

Alt afhængigt af hvilken ret der skal serveres, er det muligt at lave en cocktail der passer til. En let cocktail til en let ret eller en lidt tungere cocktail til en tungere ret, som eksempelvis bøf. Det er også muligt at lave en cocktail som eks. skal rette op på syren i maden og give et samlet indtryk af perfektion. Der er langt flere muligheder at lege med når det kommer til cocktails til maden end der eks. er med vin.

Sådan parrer du mad og cocktails

Der er flere grundlæggende tilgange til, hvordan du kan vælge at parre mad og cocktails. Du kan vælge at lave et samspil, hvor de samme smage går igen eller du kan vælge at gå den helt modsatte vej.

Et eksempel er et stykke hvid fisk, som er blid i smagen, her vil en cocktail med citronsaft og gin, give en god kontrast.

Det er vigtigt at cocktails til maden ikke bliver alt for søde, omvendt er det vigtigt at de er søde nok til desserterne. Ellers opnås den rette balance ikke.

At spise og drikke drinks ude

I dag findes der flere gode cocktailbarer ala BartenderBar, men også restauranterne kan være med. Der er flere restauranter, der i dag tilbyder en menu bestående af mad med tilhørende cocktails, der er tilpasset så de passer til menuen. Det er en relativ ny trend, men en der er blevet taget godt i mod, både at det yngre som det ældre publikum, der syntes det er et interessant samspil. Cocktails til maden er langt mere brugt i eks. USA. Hos BartenderBar kan du booke en barløsning, så der er styr på det hele til festen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk